Успелите

Веселин Анриев - сребърен медал на балканиада в Румъния (Яш) през 2003 година. На международната олимпиада по информатика в Уинсконсин, през 2003 година, печели бронзов медал. През същата година е награден от областният управител на град Стара Загора и от началника на РИО.Няколко пъти е печелил първа награда на НТС. Награден е с титлата "Почетен гражданин на град Стара Загора" от Младежкият общински съвет. През 2003 година печели първо място на Националната олимпиада по информатика и е приет за студент в Софийския университет със специалност информатика.

Румен Духлев - д-р на химическите науки.Живее и работи в Оксфорд.Години наред се е занимавал с научно-изследователска дейност в Оксфордския университет,а сега е главен редактор на световно известното издателство за научна литература "Елсървър".

Светлозар Дойчев - завършил ПМГ "Гео Милев" и продължил образованието си в Софийския университет "Кл Охридски".Понастоящем - преподавател в ПМГ "Гео Милев".Награден с "Неофит Рилски" за най-добър учител на годината.Член е на управителния съвет на съюза на матаматиците в България.В редколегията е на списанията "Математика+" и "Математика и информатика".Автор на учебници по математика за IX,X и XI клас.

Маргарита Топалова - дългогодишен учител по химия и временно изпълнявящ (3 години) длъжността директор на ПМГ "Гео Милев". Удостоена е с орден "Кирил и Методий" II степен.

Александър Апостолов - бронзов медалист на международните олимпиади по химия в Пекин(Китай) и Клуж(Румъния).

Невена Христова - международно състезание за обучение в Англия - първо място. Получава стипендия от "Отворено Общесгво". Понастоящем студентка в Англия.

Боян Кроснов - бронзов медал на Международна олимпиада по информатика Сетубал (Португалия), 1998 година. Сребърен и бронзов медал на Балканиада в Гърция, съответно през 1997 и 1999 година. Други по-значими постижения в областта на информатиката: първо място на Национален конкурс "Интеркосмос", участие в Международната олимпиада в Турция 1999 година. Боян има диплом "Здравей 21-ви век" за постигнати високи резултати в ученическото творчество,връчен му през 1999 година.

Васил Стоянов Василев - носител на първа награда на международна фондасия "Гео Милев" 1998/1999 година. Фондацията издава първата му стихосбирка. Васил печели и първа награда в конкурса за млади поети "Веселин Ханчев". Носител е още на втора награда от Международна олимпиада по руски език в Москва.

Тихомир Тенев - национален първенец на Олимпиада по астрономия. Студент в СУ "Кл Охридски", специалност "Физика и астрономия".

Владимир Василев и Димитър Куцаров - Първенци в Националната олимпиада по химия и биология.

Петя Гаврилова Димитрова - първа награда на Международна фондация "Гео Милев" за 2000/2001 година.

Петя Гаврилова Калоян Колев Гаяне Шахугян Екатерина Василева - първо място на Национален конкурс по химия.Получават стипендия на фондация "Еврика" за научно-практическа разработка.

Мартин Стойчев Христов - бронзов медал на Балканиада по информатика в Гърция, първо място на Национален конкурс "Интеркосмос", участие в Международна олимпиада в Турция 1999 година,първо място в Национален пролетен конкурс, а също и на Национална олимпиада по информатика 1999 година. Понастоящем студент в Германия.

Тенко Райков - професор по математика в Австрия.

Даниел Данчев - работил две години в Академия на Науките в Германия. Понастоящем работи като физик н БАН.

Матей Йорданов - вицешампион по нощно ориентиране .Много награди като троньор на спортни отбори в ПМГ.

Марина Марчовска - първа награда на Международна олимпиада по руски език в Москва 2001 година. Понастоящем ученичка в ПМГ "Гео Милев".

Павлин Здравков Пеев - работи в гимназиятя от девет години.Тук, а преди това в ЦУТНТ Стара Загора, изгражда стройна система за подготовка по информатика.Носител е на наградата "Неофит Рилски", връчен му е приз за цялостна учителска дейност "Анастасия Тошева", на която е и пръв лауреат, получава награда от фондация "Св. св. Кирил и Методий" и на НТС Стара Загора за най-добър учител по информатика.Особено силни са проявите му в извънкласната дейност.Ежегодно негови ученици са в Националните отбори по информатика. Негови възпитаници са били международни и балкански олимпийци.

Живко Марчев Ганев - златен медал на Международна олимпиада по информатика във Финландия 2001 година, второ място на Национална олимпиада по информатика 2001 година, член на отбора по информатика, заел второ място на Зимните математически празници 2001 година, първо място на USACO Spring Contest 2001 година, участвал в отбора, заел десето място на Международното състезание IPSC, 2001 година. Има награда от Община Стара Загора за отлично представяне на Националната олимпиада по информатика 2001 година.Печели първа награда на състезание за изявени ученици и трета - за изявени абитуриенти. Има награди от инспектора на Област Стара Загора за постигнати отлични резултати на регионално и национално ниво през учебните 1999/2000 и 2000/2001 години.Номиниран е за най-добър ученик на клуб "Отворено Общество" Стара Загора за 2000 година.

Марин Ножчев - сребърен медал на Деветата Балканиада по информатика през 2001 година, трето място на Националната олимпиада по информатика за 2001 година, участник в отбора по информатика, заел второ място на Зимните математически празници 2001 година, печели първо място на USACO Spring Contest, участвал в отбора,заел десето място на Международното състезание IPSC 2001 година.Има първа награда на НТС Стара Загора за изявени ученици.Има награда за трето място на Есенно национално състезание по информатика Шумен 2001 година. Два пъти номиниран за наградата за изключителни постижения клуб "Отворено Общество" Стара Загора през 2000 и 2001 година.През 1998 година е участвал в отбора, спечелил трето място на Зимни математически състезания.

Жасмин Желев - сребърен медал от Олимпиада по информатика,Солун(Гърция) 1994 година. Трети път е участник в подборен кръг на Олимпиади по информатика: Пловдив 1992, Добрич 1994, и Стара Загора 1995 година.

Иван "Рапа" - (понастоящем "Устата") - завършва ПМГ "Гео Милев" през 1996 година.Първият му опит в музиката е с групата "XXL". В годините, когато рапът не е бил толкова популярен в България,те издават касета и успяват да се наложат като една от най-успешните младежки групи. Като студент в София, той продължава творческата си дейност.

Златка Димитрова - пилот в USA,завършила университета "Боб Джоунс", където е защитила бакалавърска степен по гражданска и бизнес авиация.

Йордан Браянов - член на един от най-успешните отбори по информатика в ПМГ. Участвал в много подборни кръгове за националния отбор. В момента учи в Масачузетския технически университет в САЩ.