Меню Затваряне

Призови места в XI Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

XI Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ се проведе в периода 2 – 4 декември 2022 г. в Национален STEM център, на които взеха участие ученици от цялата страна. Учениците от ППМГ „Гео Милев“ гр. Стара Загора  представиха три проекта в две направления, разработени от четирима ученици, под ръководството на г-жа Живка Стойчева.

Представянето на проектите по актуална и приложима избрана тема чрез целенасочено съчетание на естетични, убедителни и атрактивни мултимедийни възможности и познаването и използването на различни приложения, както и  демонстриране на използването на елементи на програмиране с помощта на визуално-блокови или скриптови езици,  донесе на екипа от 7 клас – Василена Николаев и Кристин Чакърова заслужено ПЪРВО МЯСТО в крайното класиране на Национален есенен турнир по ИТ.

Мартин Чешмеджиев – 9 клас, впечатли не само журито, но и всички присъстващи в залата с актуален, напълно приложим и възпитателен самостоятелен софтуер, предназначен за решаване на конкретен социален проблем – „Помогни сега!“. Софтуерът е създаден за решаване на конкретна задача, която има практическо приложение за изпълнение и е с полезна за потребителя функция. Мартин бе класиран на ВТОРО МЯСТО в направление софтуерни приложения за страната.

Отлично се представи със своя Самоучител по безопасно движение и Ивайло Иванов от 9 клас.

Последните 10 години учениците на ППМГ „Гео Милев“ са сред най-добрите в страната на НЕТИТ, както и на олимпиада по ИТ, което е показателно, че ППМГ „Гео Милев“ гр. Стара Загора е училището, което дава най-добрата подготовка по ИТ.

Поздравления за учениците и г-жа Стойчева за постигнатите високи резултати!