Меню Затваряне

„АЗ МОГА – ТУК и СЕГА!“

НИЕ от ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора МОЖЕМ- тук и сега!

Учениците от 12 клас профил „Софтуерни и хардуерни науки“ взеха участие в XI  издание на Националното състезание „АЗ МОГА – ТУК и СЕГА“, по информационни технологии, информатика и визуални изкуства, което се състоя в град Девин от 3.06. – 5.06. 2022г.

То се провежда съвместно с Американския университет в България, Технически университет, гр. София, ПУ „П. Хилендарски“, град Пловдив и Регионалното управление на образованието, град Смолян.

Състезанието е единствено по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Учениците са изправени пред истинско предизвикателство в силно конкурентни условия за да демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и  да реализират проекти от творчески характер. В състезанието взеха участие  над 447 ученика от цялата страна.

Нашият екип беше единствен от училищата в град Стара Загора, който взе участие в това  оспорвано състезание и участва в цели три направления „Програмиране“,  „Game-DEV” и “Front-end web development”. Силно мотивирани и с невероятна амбиция за успех, учениците защитиха името на ППМГ „Гео Милев“ и за пореден път доказаха, че нашата гимназия предоставя възможност за задълбочени познания и успех в дигиталните науки. Модерно и качествено образование!

В най- оспорваното направление „ПРОГРАМИРАНЕ“ Калоян Петков и Милен Вълев се класираха на престижното 3 място сред най-добрите отбори в България. Това беше най- оспорвана категория и в нея участваха 90 ученика.

Милен и Калоян могат да се похвалят и със своето успешно кариерно развитие. Вече натрупват стаж в една от най-добрите IT компании в града ни.

Зорница Артинова участва в  направление Game DEV и също се представи достойно като се класира в топ 10 на най-добрите гейм девелопери. Това е резултат от успешното ни партньорство с ARC Academy, град София.

 Поздравяваме и Мартин Петков с достойното му представяне в направление “Front-end web development”.

Традиция в рамките на състезанието е да се изнасят както технически, така и мотивиращи лекции от професионалисти, изявени експерти в състезателните области и успяващи млади българи- тук и сега в България! Както и специализирани беседи/ дискусии с учителите придружаващи учениците!

Успехите са поредното доказателство, че ППМГ „Гео Милев“, град Стара Загора е най- доброто училище, в което се изучават компютърно базирани технологии.

Гордеем се с вашите успехи! Винаги бъдете така амбициозни, упорити и можещи!