Меню Затваряне

Oтново сред най-добрите в страната

На 14 май се проведе националният кръг на НОИТ.

За десета поредна година учениците на ППМГ „Гео Милев“, гр. Стара Загора с ръководител г-жа Живка Стойчева са сред класираните на Национален кръг на Национална олимпиада по Информационни технологии, на който се допускат до 15 проекта в категория от цялата страна.

И тази година те постигнаха отлични резултати на Национален тест, както и на защита на проектите си и заеха престижното пето място всеки в категорията си, както следва:

Василена Николаева и Кристин Чакърова от 6 б клас – Мултимедийни проекти;
Мартин Чешмеджиев и Христо Арабаджиев 8 а, б клас – Софтуерни приложения.

Учениците с ръководител Живка Желязкова се представиха достойно и постигнаха отлични резултати.

Кристиан Христакиев и Богдан Донев от 10а участваха с проект „Героите от Шипка“ – интерактивна игра, целяща да разкаже за битката на Шипка по един различен начин. Играчът се пренася на бойното поле в тялото на български опълченец, снабден с пушка и щик.

Любен Карбанов и Максим Йорданов представиха проект „SunSolar” – приложение, което цели да обхване потребители, които чрез лесен и интуитивен дизайн да получат реална представа за това как би работило едно домакинство, при използване на алтернативен източник на енергия – соларни панели.

Това е поредното доказателство, че в ППМГ „Гео Милев“ – гр. Стара Загора учениците получават най-добрата подготовка, благодарение на високия професионализъм на педагогическия състав.

Гордеем се с вас и ви желаем още по-високи постижения!