Меню Затваряне

Кариерно развитие на бъдещите създатели

Учениците от ППМГ „Гео Милев“ са с насоченост към компютърните науки и технологии. В действителност гейм индустрията в България се развива с такива темпове, че се оказва все по-трудно намирането на обучени и квалифицирани кадри. В Българските университети тя отсъства почти изцяло от образователната система. ARC Academy, град София e мястото, където се предлагат такива програми. Те са се посветили на амбициозната мисия да увеличат броя на талантливите хора, успели да се реализират в различни творчески професии в България и дори отвъд … Творците да израстват в професионалисти.

С участието на нашите ученици в състезанието „Аз мога тук и сега“, град Девин и Лятната академия 2021 по информатика, информационни технологии и визуални изкуства, а също така и с проведената съвместна лекция с ученици от 12 клас профил „Хардуерни и софтуерни науки“, поставихме началото на творческо сътрудничество. В нашата съвместна и ползотворна работа във фокус ще бъде успешната реализация на нашите талантливи ученици. В програмите, застъпени в академията, а също така и в разнообразните курсове и събития, които предлагат, обучаваните отключват своя потенциал и се впускат в преследване на бъдещата си кариера в света на игрите и Game Development. С партньорството, по интересен и увлекателен начин, се стремим да запалим в младежите интерес към проспериращата индустрия на видеоигрите. Развивайки своя потенциал, ще могат да започнат да градят дългосрочна кариера, да създават нови връзки, да се запознаят с доказани професионалисти.

Благодарим за партньорството! Вярваме, че бъдещето и успешната реализация на младите хора е в България. Качественото образованието е ключът към още по- добро бъдеще. За индивидуално, социално и устойчиво развитие на творческия потенциал.

Различно, интересно, полезно, предизвикателно … – професия „Game Dev”.