Меню Затваряне

Летен стаж за ИТ таланти към MusalaSoft

МОТИВИРАНИ, УСПЯВАЩИ И КРЕАТИВНИ. ТОВА СА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ППМГ „ГЕО МИЛЕВ“, град Стара Загора

След множеството успехи на учениците с профил „Хардуерни и софтуерни науки“ през учебната година, работа им през изминалата лятна ваканция беше насочена към това да участват в инициативи с практическа насоченост, с което да затвърдят и усъвършенстват своите умения.

Учениците Калоян Петков, Милен Вълев и Мартин Минев от 11 клас с преподавател Петя Денчева по време на лятната ваканция бяха избрани да участват в летен двуседмичен онлайн стаж за ИТ таланти към една от най-големите компании 

MusalaSoft,  град София. Той се проведе от 19 до 30 юли 2021г . В него се включиха  30 ученика от цялата страна с изяви в програмирането. Компанията MusalaSoft постави предизвикателство пред участниците, което провокира тяхното креативно мислене и технологични умения в сферата на програмирането. В серия от ежедневни лекции и оперативни срещи специалисти от различни отдели  дадоха възможност на учениците да задават въпроси и да чуят ценни съвети от извора. Наставникът от компанията Павлина Илиева ръководи групата и отдели специално време за всеки един и  даде конкретни съвети по време на двуседмичната работа на екипите. Стажът завърши с представяне и защита на проект. Нашите ученици се отличиха с изключително интересно приложение и заслужено получиха отлична оценка за своя труд. Получихме потвърждение от екипа MusalaSoft за съвместни инициативи през предстоящата учебна година. 

След успешното си участие в състезанието „Аз мога- тук и сега“ учениците Калоян Петков, Милен Вълев, Мартин Минев и Зорница Aртинова спечелиха стипендия за участие в  VII  издание на SUPER лятна академия „АЗ МОГА – ТУК и СЕГА“. Tя се проведе от 1.09. до 8.09. 2021г. в град Девин. Академията създава атмосфера, в която талантливите ученици и учители в средното образование могат да се развиват и усъвършенстват в новите дигитални технологии. На тази академия те имаха възможност да се срещнат с най- добрите специалисти в областите: разработка на софтуер, уеб и графичен дизайн, бизнес развитие и управление на проекти, реклама и маркетинг.  

Академията се проведе на два етапа. През първия етап всички участници придобиха познания по маркетинг и бизнес развитие, бизнес моделиране, креативност и нови технологии. С това те придобиха знания за управление на свой бизнес проект.

През втория етап от всички участници бяха формирани шест екипа с цел да реализират проект на стартъп компания в ИТ сферата. Всички екипи имаха ментори от различни области, които подпомагаха реализацията на идеята. Целта беше да се реализира mobile app и/или web проект- издържан на ниво стандарти в програмирането и иновативни тенденции в дизайна. Отборите имаха изключително креативни идеи и с много упорство, амбиция  и ентусиазъм завършиха своите проекти. Състезанието беше изключително оспорвано и все пак най-добър се оказа отбор “PAKKDDEV”, в който участваше Калоян Петков от нашата гимназия като специалист по програмиране. Те представиха сайт с игрови характер и бизнес насоченост, в който се разказваше за туристическите забележителности на Девин. 

Наши представители имаше и в останалите четири отбора.

Всички участици са изключително удовлетворени от своята работа, придобити знания и умения. Благодарим и на менторите на академията за доброто сътрудничество. 

Пожелаваме на всички ученици и учители от ППМГ „Гео Милев“ много успехи през новата учебна година. Със същия ентусиазъм и амбиция да продължават отлично да представят гимназията ни.