Меню Затваряне

Ние от ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора можем – тук и сега!

Пореден успех на учениците от нашето училище. Те взеха участие в X юбилейно издание на Националното състезание „АЗ МОГА – ТУК и СЕГА“, по информационни технологии, информатика и визуални изкуства, което се състоя в град Девин от 4.06. – 6.06. 2021 г. То се провежда съвместно с Американския университет в България, Технически университет, гр. София, ПУ „П. Хилендарски“, град Пловдив и Регионалното управление на образованието, град Смолян.

Състезанието е единствено по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Учениците са изправени пред истинско предизвикателство в силно конкурентни условия за да демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и да реализират проекти от творчески характер. В състезанието взеха участие 290 ученика от цялата страна.

Нашият екип беше единствен от училищата в град Стара Загора, който взе участие в направления „Програмиране“ и „Презентация“. Силно мотивирани и с невероятна амбиция за успех, учениците защитиха името на ППМГ „Гео Милев“ и за пореден път доказаха, че нашата гимназия предоставя възможност за задълбочени познания и успех в дигиталните науки. Модерно и качествено образование!

В най- оспорваното направление „ПРОГРАМИРАНЕ“ и двата ни екипа се класираха в Топ 10 на най-добрите в България.

Учениците от 11 Б клас- Калоян Петков, Милен Вълев и Мартин Минев с ръководител Петя Денчева се класираха на престижното 3 място.

А учениците от 9 А клас- Михаил Михов, Богдан Донев и Кристиан Христакиев с ръководител Живка Желязкова на 6 място.

Най- малките от 8 А клас- Антон Стоянов, Борис Божилов и Богомил Димитров с ръководител Живка Стойчева, участваха в направление „ПРЕЗЕНТАЦИЯ“ и също се представиха достойно.

Традиция в рамките на състезанието е да се изнасят както технически, така и мотивиращи лекции от професионалисти, изявени експерти в състезателните области и успяващи млади българи- тук и сега в България! Както и специализирани беседи/ дискусии с учителите придружаващи учениците!

Успехите са поредното доказателство, че ППМГ „Гео Милев“, град Стара Загора е най- доброто училище, в което се изучават компютърно базирани технологии. От следващата учебна година в гимназията ще работят 10 модернизирани кабинета по информатика и информационни технологии.

Пожелаваме на участниците още много постижения и воля за успех! Винаги да са така амбициозни, упорити и можещи!