Меню Затваряне

Регионално състезание Евроскола

Регионално състезание „Евроскола“
На 11.01. 2020г .в град Хасково се проведе Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска, организирано от Европейския парламент. Отборите, класирани на първите места, печелят пътуване до Страсбург и участие в програмата „Евроскола“ на ЕП за 2020г.
Отборът на ППМГ „Гео Милев“ в състав Кристиан Дечев , Мария Костадинова, Ивелина Стойчева, Николета Георгиева от 11 клас и Мая Ангелова, Стоянка Механджиева и Адриана Гайдова от 10 клас с ръководител Станка Стойчева се представи достойно и беше избран от комисията за представител на България в ЕП.
Отборът се готви за състезанието сериозно в продължение на един месец. Всички се запознаха с историята на ЕС, неговите структури и дейността им, с политическите групи, с изборите за ЕП и българските членове, както и с актуалните политики и проблеми на Съюза в настоящия момент.
По време на състезанието всеки от отбора допринесе със своите силни страни за получаване на добрата екипна стратегия, която се оцени високо от журито – отлично познаване на темата, умения за интерпретация на знания, умения за анализ и защита на собствена теза, отборна презентация, отлично владеене на английски и немски език.
С победата на своя отбор ППМГ печели квота за пътуване на общо 24 свои представители, които ще участват в младежката сесия на ЕП. Училището получава уникалната възможност да стане активна част от Европейската интеграция. Учениците ще се превърнат в евродепутати за един ден и заедно със своите колеги от 28 страни ще вземат думата в пленарни сесии и заседания. През цялото време ще упражняват своите езикови умения и ще завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.