Меню Затваряне

Блестящо представяне на наши ученици на VIVA математика

БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ НА VIVA МАТЕМАТИКА С КОМПЮТЪР

За поредна година ученици на ППМГ “ Гео Милев“ са сред най-добре представилите се на състезанието.
Ани Динчева от 12 А клас е първа в страната в V група / XI – XII клас /.
Калоян Цветков от 10 А клас е втори в IV група / IX – X клас /. Той се класира на призовото място за втори пореден път през тази учебна година.
Михаил Цветков 9 А – 10 място
в групата / IX – X клас /. Поздравяваме победителите!
Пожелаваме им нови математически върхове и успехи! VIVA математика с компютър е национално състезание по математика за ученици от 3.до 12. клас. То се провежда по Интернет, като всеки участник сам избира мястото и начина за влизане в мрежата. В един и същ ден и час всеки предварително регистрирал се участник в състезанието получава
достъп за 60 минути до Работен лист, който съдържа 10 задачи за съответната състезателна група. Това е времето, в което участникът работи върху задачите и изпраща (по интернет) решенията до организаторите на състезанието. Задачите са с избираем или свободен отговор (число или дума), които участникът записва в зададен формат в определено за целта поле на Работния лист. При решаването на задачите всеки участник може да ползва помощни средства и източници на информация (компютър, интернет, софтуерни системи като GeoGebra, книги, и т.н.) ̶ както е в реална ситуация при решаване на конкретен проблем от ежедневието. Голяма част от задачите са придружени от файл, който може да улесни изследването и решаването на поставената задача.