Меню Затваряне

Дни на Европейския парламент

ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И

European Master Clas в Стара Загора

На 16.10.2018 г.наши ученици за поредна година се включиха в Дни на Европейския парламент и European Master Clas в Стара Загора. В началото на събитието участниците бяха запознати от г- н Константин Стоянов с работата на Европейската комисия, Европейския парламент и Съветът на Европа, както и координацията между тях. След това на случаен принцип учениците се разделиха на партии и подготвиха симулация на заседание на Европейския съвет по важен за ЕС въпрос – многогодишната финансова рамка. В края на събитието се проведе Парламентарна сесия- симулационна игра, в която участниците от European Master Class затвърдиха в дебати наученото по актуалната за ЕС тема.
Стефани Барутова от 11Д клас ще вземе участие в национално събитие на мрежата Европа Директно в България, което ще се проведе в град Велико Търново в края на месеца.
Иван Басамаков и Силвия Петрова от 11А клас са класирани за събитието с участието на Европа Директно- Букурещ, което ще протече в два етапа – в Стара Загора и Букурещ.
Пожелаваме успех на класираните ученици!
Поздравяваме и останалите участници за достойното им представяне: Антония Илчева от 11Г, Димитър Вълков от 11А, Ирена Паунова от 10Д и Теодор Карушков от 11А клас.