Меню Затваряне

Longman Competition нови успехи за ППМГ „Гео Милев“

Longman Competition- нови успехи за ППМГ „Гео Милев“
За пета поредна година в България се проведе Националното състезание по английски език Longman Competition, организирано от Pearson. През всички изминали години възпитаници на ППМГ „ Гео Милев“ се класираха на призовите места на националния кръг на състезанието, провеждано по формата на международно признатия изпит Pearson Tests of English. И тази година, за пореден път нашето училище доказа отличната подготовка на учениците си в различни области на науката.
Кристина Миткова Митева от Vб клас зае I-во място в категория PTE Young Learners, ниво Springboard, с постигнат максимален резултат от 80 точки. Въпреки огромната конкуренция, Криси успешно премина вътреучилищния кръг на състезанието и беше допусната за участие в националния кръг, на който са се явили 160ученици от нейната възрастова група. С отличната си подготовка тя надмина конкурентите си и зае мечтаното първо място.
Победителката и нейната учителка по английски език, г-жа Светлана Георгиева, бяха поканени и присъстваха на Петата национална конференция на общността на училищата “Pearson Longman Schools”
,която се проведе на 21.04.2018г. в град София. Наградите и грамотите за отлично представяне бяха връчени от г-н Евлоги Савов, управител на С.А.Н.- ПРО ООД-
изключителен представител на Pearson и Promethean за България.
Г-жа Светлана Георгиева, старши учител по английски език в ППМГ „Гео Милев“ беше номинирана и обявена за Учител на годината на Общността на Pearson Longman училищата в България, категория Прогимназиална степен. Госпожа Георгиева беше отличена заради доказания си професионализъм и многократно постигнатите високи резултати при подготовката на учениците си по английски език.