Меню Затваряне

Отново победа за Александър и ППМГ „Гео Милев“

ОТНОВО ПОБЕДА ЗА АЛЕКСАНДЪР И ППМГ „ГЕО МИЛЕВ“
Александър Димитров от 11a е големият победител в първото интернационално издание на AUBG MultiTalent Quest 2018 на Американския Университет в България.
На 16, 17 и 18 февруари 2018г. в Благоевград се проведе финалният етап от състезанието, организирано от Американския Университет в България, AUBG MultiTalent Quest 2018.
AUBG MultiTalent Quest е състезание в два кръга между ученици от 11-ти клас на училища от България и останалите балкански страни. В първи кръг учениците изпращат кратко представяне, Video-CV и решават тест по математика и английски език. От над хиляда кандидатури биват подбрани 64 участници за финалния кръг.
Финалният кръг е тридневно състезание изцяло на английски език, в което участниците, наречени #AmbitiousUniqueBraveGenius, показват своите знания, умения и таланти в областите Математика, Дебати, Социални предизвикателства, Изкуство и Спорт. От участниците се очаква да проявят академични познания в много области, креативност и атлетизъм. Оценяват се индивидуалните познания и способности, както и приносът при решаването на екипни задачи и уменията за отборна работа. Многочленна комисия излъчва и награждава победителите в
отделните дисциплини и комплексните победители в цялото състезание.
В закриващото събитие на състезанието и награждаването на победителите взе участие и президентът Росен Плевнелиев, който поздрави състезателите и изказа възхищението си от младите участници и надеждите си за бъдещето на младото поколение на България.
Във финалния кръг на състезанието през тази година участваха единайсетокласници от България, Косово, Македония и Сърбия.
Между тях беше и Александър Димитров от 11а клас на ППМГ „Гео Милев” Стара Загора, който на теста в предварителния кръг постигна максималния възможен резултат от 100 точки.
Александър Димитров е и големият победител в изключително оспорваната надпревара.
След награждаването президентът Росен Плевнелиев разговаря с Александър като основни теми бяха образованието в България и намеренията на Александър за бъдещото му образование и развитие. Освен грамотите за участие и за първо място в състезанието, Александър получи книги, компютърни аксесоари и голямата награда на състезанието – лаптоп. Но най-важното е, че си тръгна с много нови приятелства и незабравими емоции.