Меню Затваряне

Отново наши ученици сред първенците в престижното състезание по английски език LONGMAN

СЪСТЕАЗНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК LONGMAN
За четвърта поредна година в България се проведе Националното състезание по английски език Longman Competition, организирано от Pearson. И за четвърти пореден път наши ученици се класираха на призовите места на националния кръг на състезанието, провеждано по формата на международно признатия изпит Pearson Tests of English .
През учебната 2016/2017г. на вътреучилищния кръг на състезанието са участвали 8027 ученици от 125 училища в страната. 1168 от тях са
допуснати до явяване на националния кръг на Longman Competition, на който всеки участник се съревновава с приблизително 150 представители от съответното ниво. Въпреки огромната конкуренция и тази година нашето училище излъчи победители в категория PTE Young Learners. Камелия Тотева Тотева от VIIб клас зае II-ро място на ниво Breakthrough с резултат 79 от 80 възможни точки. Камелия спечели II-ро място и през изминалата учебна година, когато беше класирана на ниво Quickmarch.
Елина Радостинова Стоянова от Vб клас е на III-то място, ниво Springboard, като само 1т. я дели от I-во място. И нейният резултат е 79/80.
Победителките и тяхната учителка по английски език, г-жа Светлана Георгиева, бяха поканени и присъстваха на Четвъртата национална конференция на общността на училищата “Pearson Longman Schools” ,която се проведе на 22.04.2017г. в х-л „Балкан“ (Шератон) в град София. По време на официалната церемония по награждаването те получиха предметни награди и грамоти за отлично представяне, връчени им лично от г-н Евлоги Савов, управител на С.А.Н.- ПРО ООД- изключителен представител на Pearson и Promethean за България.