Меню Затваряне

Нови успехи на УчИМИ

Учениците от ППМГ „Гео Милев“, гр. Стара Загора отново с изключителни постижения
На Ученическата конференция на УчИМИ, която се проведе от 13 до 15 януари 2017 г. в град Враца, Симона Димитрова от XIIа клас и Ивайло Петров от XIа клас бяха удостоени с най-високото признание, което се присъжда – грамота за отлично представяне. Тяхната разработка е на тема „Още предизвикателства, свързани с теоремата на Марион Уолтър“.
Според думите на рецензента на проекта им доц. д-р Георги Ганчев, доброто владеене на идеите в равнината е позволило на авторите да проведат
успешно изследване в пространството. Голяма награда за учениците е похвалата от авторитетното жури и от големи имена в областта на математиката.
Отличените автори на проекти, които не са в последен клас на средното си образование, получават право да участват в интервю за определяне на двама участници в 6-седмичната школа на Изследователския научен институт в САЩ – RSI, която се провежда през лятото в Масачузетския технологичен институт в Бостън. Сред тях е и Ивайло Петров. Да му пожелаем успех!
Другата награда за отличниците е спонсорирано участие в Ученическата секция на 46. Пролетна конференция на СМБ, която ще се проведе в началото на април.
Честито на учениците, на техния ръководител Лиляна Вълчева и на ППМГ „Гео Милев“ с пожелания за нови успехи!

Симона и Ивайло с доц. д-р Сендова