Меню Затваряне

7 медала от Третия международен турнир „Математика без граници“

Петима ученици от ПМГ „Гео Милев”, гр. Стара Загора донесоха 7 медала
от Третия международен турнир „Математика без граници“

Турнирът се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България. Покана за участие във финалния кръг, получават учениците с най-голям сбор от точки, получени в два от трите дистанционни кръга.
В дните между 1- 3 юли за трети път Несебър бе бъде домакин на финалния кръг. Участваха 894 индивидуални състезатели и 267 отбора от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан. Сред тях и петима ученици от ПМГ „Гео Милев”, гр. Стара Загора, които спечелиха седем медала.
В индивидуалното състезание в групата на осмокланиците Кристина Караиванова спечели сребърен медал, а в групата 9.-12. клас десетокласниците Ивайло Петров и Станимир Петров – бронзови медали.
На финала освен индивидуално се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи за всеки клас/група – в условието на всяка следваща задача се съдържа отговора на предходната. Всеки отбор, съставен от 3 ученици от един и същ клас/група, решава задачите в екип и попълва общ талон за отговори.
Отборът на десетокласниците (Ивайло Петров, Станимир Петров и Траян Господинов) спечели сребърни медали, като за втора поредна година учениците решиха всички задачи и само три минути ги разделиха от златото. Седмия медал (бронзов) бе спечелен от Калоян Цветков, който участва в отборната надпревара заедно със седмокланици от Габрово и Благоевград.
От таблицата с резултати, публикувана от организаторите, става ясно, че и още три старозагорчета са с бронзови медали. Това са четвъртокланиците Ивайло Николов, Любен Карбанов и Михаил Михов, които вече са записани в пети клас в математическата гимназия.
Поздравления!