Меню Затваряне

Деветокласници помогнаха на самотна майка

Деветокласници от ПМГ Гео Милев помогнаха на самотна майка от Стара Загора
Областният управител Георги Ранов връчи днес грамота на учениците от
9 „д” клас на ПМГ „Гео Милев”, Стара Загора, за организирането на дарителска акция в помощ на самотна майка. Майката е от Стара Загора. Тя има две деца, безработна е от дълго време и е в тежко социално положение.
„Научихме за нейните проблеми. Опитахме се да се поставим на мястото на тази жена и на нейните деца и решихме да помогнем. Не го правим за първи път. Радостни сме, че и сега нашата акция беше успешна”, казаха учениците. Малина Кирякова, началник отдел в „Социално подпомагане”, изказа специално благодарност към Областния координационен механизъм поде институционализация и на г-жа Кръстева. „Благодарение на Вашето съдействие на майката беше предоставено общинско жилище, а малкото ѝ дете тръгна на ясла”, каза тя. Със средствата, събрани от 9 „д” клас, за апартамента са закупени мивки, ключове, контакти и други необходими неща.
На събитието присъстваха зам. областният управител Мариана Кръстева, представители на дирекция „Социално подпомагане”, част от децата от класа и класната им ръководителка Петя Вълкова.
Ранов и Кръстева благодариха на учениците и тяхната класна за проявената съпричастност към чуждата болка и им пожелаха да бъдат все така отдадени на благородни каузи. Ранов покани класа да гостува в Областна администрация и да се запознае с работата на служителите в нея.