Меню Затваряне

За Националния кръг на Longman

LONGMAN

За втора поредна година

Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ има победител на Националния кръг на състезанието по английски език по формата на Pearson Tests of English Longman Competition.

За първи път състезанието беше проведено през миналата 2013/2014 учебна година. Тогава петокласникът Иван Михайлов Боиндруков се класира на първо място сред 169 участници в категория PTE Young Learners, ниво Springboard. Освен с материални награди, победителят беше награден с ваучер за явяване на изпит за покриване на съответното ниво, който той успешно премина през месец ноември 2014 г.

През тази учебна година на първо място в категория PTE Young Learners, ниво Breakthrough, е Йоанна Станимирова Ченалова от VIIА клас. Победителката и нейната учителка Светлана Георгиева бяха поканени на официалната церемония по награждаването по време на Втората Национална Конференция на Общността на училищата „Pearson Longman Schools“, която се проведе на 25.04.2015г. в хотел „Шератон“, София. Наградите и грамотите за отлично представяне на състезанието им бяха връчени лично от господин Евлоги Савов, управител на С.А.Н.- ПРО ООД – изключителен представител на Pearson и Promethean за България.