Меню Затваряне

Аз мога и зная – тук и сега

Аз мога и зная – тук и сега

Какво могат и знаят доказаха петимата ученици от ПМГ „Гео Милев“, гр. Стара Загора, участвали в Петото издание на Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога и зная – тук и сега“ за ученици от 8. до 12. клас, което се проведе в гр. Девин, 24-26 април 2015 г.
Състезанието е единствено по рода си с това, че участниците във всички категории разработват поставените задачи на място по време на състезателния ден.
Тази година учениците от ПМГ ”Гео Милев”, гр. Стара Загора, Здравко Иванов-8Д, Симона Димитрова-10А, Радослав Енев-10А, Иван Станев-11А и Виктория Райчева-11А, участваха в категориите
„Презентация“, „Графичен дизайн“ и „Програмиране“. Нашите състезатели се представиха достойно сред голямата конкуренция от най-добрите от цялата страна.
В категория „Презентация“ участниците създаваха рекламно-информационна презентация по зададена от журито тема с детайлно съдържание и рекламно послание, адресирано до аудиторията.
В категория „Графичен дизайн“ участниците разработваха рекламно-информационен материал за отпечатване или дигитално ползване.
В категория „Програмиране“ участниците в отбори разработваха конзолно приложение, автоматизиращо действията на участник в игра по предварително условие, предоставено от журито в деня на състезанието на Pascal, C/C ++, Java или C# в рамките на седем часа.
Радослав Радомиров Енев от 10А клас, получи златен медал и зае първо място , в категория
„Програмиране”. Радослав спечели и стаж в StudioX – една от водещите фирми в България, занимаващи се в сферата на информационните технологии.