Меню Затваряне

Граждански клуб „Липа“ награди ученици за заслуги в областта на математиката

Граждански клуб ЛИПА награди ученици за заслуги в областта на математиката

14 Декември 2012

Граждански клуб Либерална икономика, прогрес и активност (ЛИПА) – Стара Загора награди двама ученици за особени заслуги в областта на математиката. Призовете връчи председателят на клуба Олег Стоилов по време на Благотворителната вечер Млада Загора. Отличени са Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ Ромен Ролан и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ Гео Милев. Те са победители в престижни областни, републикански и международни състезания и олимпиади.
Използвам възможността да поканя останалите клубове, с които си партнираме, също да връчват награди на даровити деца от Стара Загора, защото те не са малко и трябва да получават признание за своя труд, каза Олег Стоилов.
Много се радвам за наградата, която получих от Граждански клуб ЛИПА, защото тя е признание за усилията, които полагам по математика. Това означава много за мен, каза Петър Тонев. Той иска да продължи образованието си в Оксфорд или Кеймбридж, но ако не успее да влезе, ще даде всичко от себе си за науката в България.

Петър Стоянов Тонев, ученик в XI клас в ПМГ Гео Милев Стара Загора

Първо място за 2011/2012 г.на турнир на четирите града: Стара Загора, Казанлък, Сливен и Ямбол
Първо място на математически турнир Иван Салабашев за 2011/2012 г. и Първо място за 2012/2013 г.
Първо място за 2011/2012 г.на общински и областен кръг на Националната олимпиада по математика.
Първо място на областен кръг на математическо състезание Европейско кенгуру, класиран за национален кръг за 2011/2012 г., както и призови места на други регионални и национални състезания.